Hvordan kan vi brenne lys trygt?

Alt du trenger å vite om håndtering av naturlige lys.

SILVERLYS-lys ble designet for å brenne lenge og rent, og ved å følge disse få tipsene kan du forlenge levetiden til lysene dine.

Det er greit å være klar over disse reglene, for uansett hvordan du ser på det, er stearinlys en potensielt brannfarlig ting. Men hvis vi bruker stearinlys med omhu og følger reglene, vil vi redde oss fra en mulig skadehendelse.

Det er visse piktogrammer som finnes nederst på hver lysboks, inkludert lysboksene våre. Blant de generelle reglene vil jeg her forklare litt mer detaljert hva de enkelte piktogrammene betyr,hva de betyr og hvorfor det er viktig å følge den gitte regelen som piktogrammet advarer om.

arnyekgyertya szerkesztett
image

Når du har tent lyset, ikke la det stå uten tilsyn, og hvis du ikke skal være i rommet der du bruker det over lengre tid, slukke det.  

image 1

Ikke legg lyset på et trekkfullt sted, fordi det kan dannes sot og på grunn av den overdrevne flammen kan det oppstå brannfarlige situasjoner.   

image 2

Plasser lyset på en jevn, brannsikker overflate vekk fra trekk, barn, kjæledyr, gardiner osv.  

image
 

Prøv å plassere lysene slik at de ikke blir utsatt for lys. Når vi lager lysene våre bruker vi ingen tilsetningsstoffer, det er mulig at rapsvokslyset blir gult og bivokslyset blekner under påvirkning av lys, men dette påvirker ikke den daglige bruken av lyset. Vær også forsiktig så du ikke plasserer lysene i nærheten av varmekilder, ellers kan voksen smelte.

image 2

Slukk aldri lys med væske (f.eks. vann), men blås dem heller eller bruk en lysslukker i stedet, fordi det på denne måten produseres mindre røyk.

Hvis det bare er en halv centimeter igjen av lyset, er det bedre å ikke bruke det lenger, men å legge resten i komposteren. Mindre biter av voks brytes ned raskere, mens  større biter kan trenge mer tid (til og med måneder) for å komme tilbake til sirkulasjon.

leegett gyertya 1
image 3

Aldri hold eller flytt et brennende lys med hendene.   

image 4

Hvis veken er større enn 1 cm, kutt den tilbake til 1 cm igjen slik at brenningen blir vakrere og lyset varer lenger.

image 5

Lys som er i metall/glass/betong eller annen holder kan bli så varme under brenning at du ikke bør ta på dem med hendene, fordi de kan forårsake brannskader.

image 6

Hold avstand på 10 cm mellom lysene og juster dem slik at de står rett.  

image 8

Hold det smeltede voksbassenget rent for best mulig forbrenning.

image 9

Lufte rommet grundig etter hver lysbruk! 

Relaterte innlegg