Miljøvennlig gaver – tre utmerkede ideer

Hvem ville ikke ha stått keitete foran en kommende bursdag eller berømt jubileum, på jakt etter svaret på hva som ville være den mest passende gaven? I følge det tradisjonelle synet gir vi i kristen kultur Guds godhet og godhet videre med gaven.

Hvorfor gi et lys til våre kjære?

Hvem ville ikke ha stått keitete foran en kommende bursdag eller berømt jubileum, på jakt etter svaret på hva som ville være den mest passende gaven? I følge det tradisjonelle synet gir vi i kristen kultur Guds godhet og godhet videre med gaven.

Men bak gavene våre i dag ligger vanligvis personlige motiver: Vi kan uttrykke kjærlighet, takknemlighet, unnskyldning, feire noe eller minne oss på noe …

Lyset er en universell gave. Vi kan gi et lys til noen vi vet lite om, Men med et lys kan vi overraske våre nærmeste kjære – for ved å kjenne dem godt kan vi velge den mest passende formen, fargen, duften osv. for dem. Vi kan bruke lite på det hvis budsjettet er stramt, og vi kan også velge spesiallagde lys hvis vi liker noe spesielt – flammen er den samme.

Vi kan gi lys til samlervenner som er fascinert igjen og igjen av et vakkert stykke som kokosnøttskalllys, rapsvokslys eller et bivokslys. Vi kan gi glede til familiemedlemmer med et vakkert duftlys når de tenner det på en vinterkveld. Vi kan gi lys i gave når som helst: til jubileum, bryllup, bursdag, eksamen, påske eller jul. Deres duft, form og farge har tusen muligheter

La meg anbefale 3 miljøvennlige produkter, som kan være en perfekt gave til en miljøbevisst person.

Kokoskalllys av soyavoks –førsteklasses kvalitet

Soyavoks er en naturlig og biologisk nedbrytbar materiale. Dette er en hvit, luftig, nøytral-luktende, myk voksvariant. Hvis du ønsker å kjøpe et lys laget av miljøvennlige materiale, kan et lys laget av soyavoks være et sunt og miljøvennlig alternativ. Soyavoks inneholder ikke petroleumsderivater og er 100 % GMO-fri. Soyavokslys laget av soyabønner  er mindre sotete, og brenner renere i nesten 30- 50 % lenger enn lys laget av annen voks.

I tillegg til miljøvennlig og sunn soyavoks, er det verdt å utforske andre ingredienser i duftlys. Eks: fargestoffet som brukes til lyset, typen essensielle oljer og veken. De grunnleggende kravene til premiumprodukter er 100 % ren eterisk olje, naturlige fargestoffer og 100 % økologisk bomullsveke.

En ting er sikkert: Når du kjøper et Silverlys duftlys, får du alltid et duftlys laget av førsteklasses materiale og 100 % soyavoks som eks kokosskall lys.

Miljøvennlige, bærekraftige og veganvennlige lys, tilgjengelig med mange duftalternativer.

Denne gjenbruktbare kokosnøttskaller er ypperlig til snacks eller frukt, bare hell varmt vann i bollen for å fjerne voks før det brukes på nytt. Hver kokosnøttskall er forskjellige i form , størrelser og farge.

bivoksark silverlys

Bivoksark – Et miljøvennlig alternativ til plastikk

Bivoksark brukes i stedet for plastfolie og tynne plastposer, og er fine til å pakke inn brød, ost, grønnsaker, snacks og sandwicher i, eller til å dekke over en skål, glass eller andre ting. Bivoksark har en smart lukkemekanisme som gjør at maten ligger trygt oppbevart i arket.

Bivoksark kan ha en levetid i opptil 1 år om de vaskes regelmessig under kaldt vann og oppbevares ute av direkte sollys. Bivoksark er et bomullsstoff innsatt med økologisk bivoks, økologisk jojobaolje og treharpiks. Kort introduksjon til ingrediensene:

Bivoks

 • Fleksibel
 • Vannavstøtende
 • Gul – brun i fargen
 • Løselig i fettløseliggjørende midler
 • Den er blandbar med fett og oljer
 • Smeltepunkt 62-64 °C
 • Den har en filmdannende effekt
 • Det har en stabiliserende effekt i emulsjoner

Jojobaolje

 • Jojobaolje har bakteriedrepende egenskaper.
 • Jojobaolje har naturlige antibakterielle egenskaper, så selv etter skylling med kaldt vann vil kluten være ren og hygienisk.

Treharpiks

 • Treharpiks er brukt som en av ingrediensene i bivoksark.
 • Smeltet treharpiks er ganske klissete
 • treharpiks har naturlige antibakterielle egenskaper

Treharpiks, bivoks og jojobaolje, som har en desinfiserende og bakteriedrepende effekt, og konkurrerer dermed med effektiviteten til lufttette beholdere. Den kan dannes av varmen fra hånden, den berører lett enhver overflate.

Ved hjelp av en bivoks dannes en naturlig skall på maten, og maten pustes inn i en klut laget av bivoks, treharpiks og jojobaolje. disse ingrediensene har en desinfiserende og bakteriedrepende effekt slik at mindre mat kommer i søpla.

mygglys sommar silverlys

Jackpotten for sommerkvelder er Mygglys

Har du blitt invitert til hagefest og vil gi  noen gaver? Kanskje du skal på sommerferie med familien og barna, og du har en fin sommerkveld, men myggen stikke overalt? Men du vil ikke belaste deg selv eller barna dine med et parafininnhold,  giftig,  citronella lys? Da kan det være en løsning som er miljøvennlig, har en behagelig duft, og er vegansk.

Silverlys ‘veganske mygglys, som avgir en frisk sitron og beroligende lavendelduft, fungerer som det perfekte lyset. Pluss at det også holder irriterende mygg unna gjør det til det perfekte duftlyset på spisebordet for en hyggelig sommerkveld. Hvem ville trodd at  de to gunstige dufter som lavendel og sitron ville være myggens fiender ?

Mygglyset brenner over 25 timer og passer perfekt til vinterhagen, campingvognferien, hytta eller lignende steder.

Siden den kun består av miljøvennlige komponenter, kan den også brennes innendørs. Innendørs fungerer mygglyset også som en luftfrisker, jeg foreslår at du brenner mygglyset i ca 2 timer, da blir det skikkelig mye duft.

Det 160 grams trevekelyset er laget kun av veganske ingredienser, og oljen fra brenningen av lyset kan brukes som massasjeolje eller mykgjørende salve ​​- som holder mygg unna og forhindrer myggstikk. Det anbefales å brenne minimum 2-3 timer for best effekt mot mange mygg.

De miljøvennlige duftlysene er laget av kun to komponenter: vegetabilsk voks og eterisk olje. Jeg blander den eteriske oljen inn i plantebasert voksen slik at den kan spre duften til lyset brenner ned. Ingrediensene er ikke testet på dyr, lysene er fri for miljøskadelige stoffer, inneholder ikke parafin, og kan også brukes som massasjeolje eller en behagelig mykgjørende salve. Mygglys avgir mest duft når det renner helt til kanten av glasset. Det er greit å la denne pytten dannes før du slukker lyset, slik at du kan unngå hullet du noen ganger ser på visse lys.

Relaterte innlegg